بیشک باید یکی از مورد انتظارترین گوشیهای سال ۲۰۱۶ را ال جی جی ۵ ( LG G5 ) خواند. موبایلی ماژولار که میتواند جانشینی باشکوه برای تلفن هوشمند الجی جی ۴ ( LG G4 ) باشد.
نگاه ابتدایی
الجی جی ۵ در حقیقت تلفیقی از جی ۴، وی ۱۰ و همچنین تکنولوژیهای روز است. پرچمدار جدید الجی برای اولین بار در این سری از بدنهای فلزی استفاده میکند. البته این تنها «اولین» در گوشی جدید کمپانی کرهای نیست بلکه G5 اولین موبایل ماژولار دنیا نیز محسوب میگردد.
|
- طراحی تماما فلزی
- مجموعهای جالب از ماژولها
- صفحهی باکیفیت ۲K
- به کار رفتن دوربین قدرتمند با لنز فوق عریض در عقب G5
- حافظهی قابل افزایش
- باتری قابل تعویض
- عملکرد کاربردی صفحهی همیشه فعال
|
- مصرف بالای باتری توسط صفحهی همیشه فعال
- طراحی نه چندان جالب
|
همانطور که میدانید گوشی جدید الجی در رویداد بزرگ کنگره جهانی موبایل ( MWC 2016 ) رونمایی شد. این گوشی ماژولار در کنار سخت افزار قدرتمندی که استفاده میکند دارای نوآوریهای جدیدی نیز هست؛ برای مثال میتوان به طراحی جدید گوشی اشاره کرد که این بار تمام بدنهی جی ۵ به جای پلاستیک و چرم از فلز پوشش داده شده.
برخلاف سامسونگ که تغییرات فوق العاده اندکی در طراحی پرچمداران خود اعمال کرده، الجی جی ۵ تقریبا متفاوت با آن چیزیست که در نمونهی قبلی این گوشی دیده بودیم. اما نکات مثبت مدل قبلی هنوز در G5 قابل مشاهده است مانند باتری قابل تعویض، و درگاه کارت میکرو اس دی.
اولین قسمتی که با اشتیاق زیادی علاقه به بررسی آن داشتیم قسمت زیرین گوشی به نام « درگاه جادویی » ( Magic Slot ) بود که با جدا شدن و طراحی خلاقانهای که دارد اجازه میدهد تا ماژولهای مختلفی را به G5 متصل کرد. با این ابتکار جدید میتوان باتری را به صورت کشویی خارج کرد، البته این قسمت تنها برای تعویض باتری در مواقع لازم تعبیه نشده و میتوان از ماژولهای مختلفی استفاده کرد.
تنها نکتهای که باید در مورد این لوازم جانبی که « دوستان » ( Friends ) نامیده شدهاند بدانید این است که به هر چه بهتر شدن تجربهی شما از استفاده با گوشی جی ۵ کمک میکنند.
همانطور که گفتی طراحی گوشی به طرز قابل توجهی نسبت به سال گذشته تغییر یافته و از بدنهی فلزی استفاده شده. البته نه مانند سری S گلکسی که تلفیقی از شیشه و فلز هستند، بلکه بدنهای تماما فلزی که در دست گرفتن گوشی واقعا حس خوبی میدهد و به عبارتی عامیانه، گوشی خوش دستیست
بدنهی گوشی نیز دیگر مانند الجی جی ۴ یا جی فلکس ۲ از انحنا بهره نمیبرد و طراحی صافی دارد، البته با این وجود باز میتوان موبایل را به راحتی در دستان گرفته و با آن کار کرد. G5 تنها ۱۵۹ گرم وزن داشته و ۱۴۹.۴ در ۷۳.۹ به ضخامت ۷.۷ میلیمتر است. نکتهی بعدی نیز که وجود دارد عدم جذب اثر انگشت بر روی بدنهی گوشیست که گاهی اوقات بلای جان افرادی میشود که دستان چربی دارند و همیشه باید با دستمال به جان گوشی خود بیفتند.
سنسور اثر انگشت هم در عقب موبایل قرار دارد، درست زیر دوربینهای دوگانه G5. به لطف این سنسور تنها باید انگشت خود را بر روی اسکنر نگه داشته تا گوشی را روشن کنید و نیازی به انجام کار دیگری نیست.
دکمههای ولوم صدا نیز از عقب گوشی به سمت چپ رفتهاند.
در سمت راست دکمهای وجود دارد تا به کمک آن بتوان باتری را خارج کرد. همچنین درگاه سیم کارتها نیز قابل مشاهده است که میتوانید از یک کارت حافظه میکرو اس دی نیز استفاده نمایید.
در بالای الجی جی ۵ محل قرار گرفتن جک هدفون و بلندگوهاست، البته در صورت داشتن ماژول ۳۲ بیتی Hi-Fi DAC میتوانید یک هدفون دیگر نیز به گوشی متصل کنید.
انتهای گوشی نیز یک درگاه USB نوع C به کار رفته دیگر خبری از microUSB نخواهد بود.
برخلاف صفحهی ۵.۵ اینچی جی ۴ ، این بار در الجی G5 از یک صفحهی ۵.۳ اینچی با رزولوشن ۲K استفاده شده که دارای تراکم پیکسل ۵۵۴ppi است. البته باید قبول کرد که الجی یکی از بهترین تولیدکنندگان صفحات نمایش است و اینکه شاهد تغییرات اندکی در صفخهی پرچمدار جدید این کمپانی باشیم چیز عجیبی نیست زیرا در G4، یکی از بهترین صفحات نمایشگر استفاده شده بود.
هرچند در مدل جدید سعی شده تا پنل IPS LCD صفحه ارتقا یافته تا بتواند با قابلیت صفحهی همیشه فعال سازگار باشد. این قابلیت اجازه میدهد تا وقتی که صفحه خاموش شد اطلاعاتی مانند زمان، اعلانات، و تماسهای ورودی نمایان میگردند و کاربر برای دانستن این اطلاعات نیازی به روشن کردن صفحه ندارد.
البته این قابلیت فوق العاده مفید نیز به نظر میرسد زیرا خیلی از کاربران به طور روزمره بارها گوشی خود را برای دلایل مختلف مانند چک کردن دریافت پیامک، تماسهای ورودی، ساعت، تاریخ و اعلانات دیگر چک میکنند که به لطف صفحهی همیشه فعال دیگر نیازی به انجام چنین کاری نیست.
طبق اعلام الجی، این قابلیت در هر ساعت ۰.۸ درصد از شارژ باتری کاهش میدهد که در یک محاسبهی کوتاه متوجه میشود که به طور روزانه ۱۹.۲ درصد از شارژ باتری توسط صفحهی همیشه فعال مصرف میگردد
از نظر سخت افزاری، گوشی الجی جی ۵ از ۴ گیگابایت رم و تراشهی اسنپدراگون ۸۲۰ با پردازندهی ۴ هستهای و پردازندهی گرافیکی آدرنو ۵۳۰ استفاده میکند. سخت افزاری که میتوان مشابه آن را در دیگر رقبای این گوشی دید.
در گذشته کمپانی سعی کرد از تراشهی اسنپدراگون ۸۱۰ فاصله گرفته و گوشی خود را با اسنپدراگون ۸۰۸ عرضه کند تا با مشکلات حرارتی مواجه نگردد. حال موفقیت اسنپدراگون ۸۲۰ موضوعیست که نه تنها برای الجی بلکه برای دیگر کمپانیها نیست اهمیت دارد. جالب است بدانید که در بنچمارک AnTuTu که ما گرفتیم گوشی توانست امتبازی نزدیک به ۱۳۰ هزار دریافت کند.
استفاده از مشخصات سخت افزاری مشابه باعث میشود تا کمپانیها برای رقابت با هم دست به کار شده و در محصولات خود از قابلیتهای منحصر به فردی استفاده کنند، البته الجی در این زمینه خبره است و با توجه به خواستههای مشتریان خود قدم برمیدارد.
یکی از این خواستهها داشتن درگاه میکرو اس دی است که شما میتوانید کارت حافظهای تا ظرفیت ۲ ترابایت به گوشی متصل کرده و به راحتی بتوانید ساعتها ویدیو ضبط کرده، هزاران عکس گرفته و یک آرشیو بزرگ از آهنگهای مورد پسند خود ذخیره کنید.
بر روی گوشی الجی جی ۵ ، سیستم عامل اندروید ۶ به صورت از پیش نصب شده وجود دارد که به لطف قدرت بالای سخت افزاری گوشی، فوق العاده نرم و روان کار میکند. اندروید ۶ تقریبا توانسته خود را در کنترل مصرف انرژی اثبات کند و این امر به G5 کمک میکند تا عمر مفید باتری خود را افزایش دهد.
الجی همیشه به استفاده از دوربین قدرتمند در پرچمداران خود وسواس زیادی به خرج میدهد البته ما تنها توانستیم چند ساعت گوشی را در اختیار داشته باشیم و در این مدت کوتاه نمیتوان یک بررسی کامل تهیه کرد.
در عقب گوشی از یک ترکیب دوربینهای ۱۶ و ۶ مگاپیکسلی استفاده شده که زاویهای ۱۳۵ درجهای را تشکیل میدهند؛ چیزی فراتر از دید انسان که بین ۱۲۰ تا ۱۲۴ درجه است.
البته چیزی که جای خالی آن حس میشود استفاده از چنین ترکیبی در جلوی گوشیست. درست مانند چیزی که در الجی V10 مشاهده کرده بودیم. با این حال در رابطه با دوربینهای عقب گوشی باید بگویم که زوم گوشی فوق العاده بوده و کیفیت تصاویر گرفته شده نیز حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
هرچند برای مشخص کردن کیفیت عکس نیاز به این است که در محیطهای بسته و باز تصاویری با نور کم و همچنین نور مناسب گرفته شود تا بتوان امتیاز مناسبی به دوربین داد. بنابراین منتظر مقاله نقد و بررسی گوشی الجی جی ۵ در آینده باشید.
تنها پسرفتی که به راحتی میتوان در گوشی جدید الجی مشاهده کرد عمر باتری آن است که از ۳,۰۰۰ میلیآمپر بر ساعت موجود در جی ۴ به ۲,۸۰۰ میلیآمپر بر ساعت تنزل داشته است.
البته میزان ظرفیت باتری کاملا به مصرفی که تراشه دارد و همچنین مدیریت انرژی توسط سیستم عامل برمیگردد. تراشهی اسنپدراگون ۸۲۰ میزان مصرف کمی دارد و وقتی سیستم عامل اندروید ۶.۰ را نیز در نظر بگیریم، کمی خیالمان از بابت باتری گوشی راحت میشود.
مزیت اصلی این گوشی قابل تعویض بودن باتری آن است. شما کافیست که در کیف خود یک باتری از قبل شارژ شده داشته باشید تا سریعا آن را با باتری رو به اتمام تعویض کنید.
الجی جی ۵ را میتوان جانشینی قدرتمند برای جی ۴ دانست. هرچند طراحی گوشی شاید به سلیقهی بعضی از کاربران و دارندگان G4 نخورد اما میتواند در میان بهترین پرچمداران سال ۲۰۱۶ میلادی ایستاده و حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشد.
نکتهی دیگری که وجود دارد شباهتهای زیادی است که این گوشی با نکسوس ۵X دارد، البته باید گفت که نکسوس ۵X نیز ساخت الجی بوده و احتمالا الجی خواسته تا آنچه را که قرار است در پرچمدار خود داشته باشد ابتدا در این گوشی تست کند.
قرار است الجی جی ۵ در رنگبندیهای صورتی، طلایی، تیتانیوم، و طلایی در اواخر فروردین ماه سال ۱۳۹۵ هجری به ایران وارد شود.