اپل شب گذشته و در جریان کنفرانس خود در رویداد WWDC 2016 از نسل دهم سیستم عامل آیفون خود با نام آی او اس ۱۰ (iOS 10) در سالن اجتماعات مرکز بیل گراهام ایالت سان فرانسیسکو رونمایی کرد و حالا تمام کاربران اپل مشتاق هستند که از روشهای نصب آی او اس ۱۰ مطلع شوند.
نصب آی او اس ۱۰ به غیر از تغییراتی در زمینهی بهبود سرعت و امنیت دیوایسها که در پشت صحنه انجام میدهد، محیط بسیاری از بخشهای رابط کاربری سیستم عامل آی او اس را هم دگرگون میکند. مهمترین تغییرات از همان اولین قسمت یعنی صفحهی لاک اسکرین آغاز میشوند؛ جایی که شما با بلند کردن دیوایس خود میتوانید رمز آن را آنلاک کنید و نوتیفیکیشنها و پیامهای داخل لاک اسکرین هم علاوه بر اینکه ظاهر بسیار مدرنتری به خود گرفتهاند، با استفاده از میانبرهای 3D touch یا همان تکنولوژی تشخیص فشار وارده توسط کاربر، قابلیت تعامل دارند و میتوانید در همان محیط لاک اسکرین، به آنها پاسخ دهید، حذفشان کنید و یا دیگر اعمال مدیریتی خاص آن نوتیفیکیشن را به اجرا در بیاورید.
البته این تمام تغییراتی نیست که نصب آی او اس ۱۰ بر روی آیفون، آیپاد و آیپد شما اعمال میکند و با وارد شدن به نرم افزارهای مختلف نظیر نرم افزار پیام رسانی و عکاسی، تغییرات زیاد دیگری را مشاهده خواهید کرد. نرم افزار پخش موسیقی و رابط کاربری سرویس اپل موزیک هم بسیار تغییر کرده است و اپل اندازهی المانها، آیکونها و نحوهی قرارگیری آنها در این بخش را کاملا دگرگون ساخته است.
اینها را اگر بگذاریم در کنار قابلیتهایی نظیر امکان حذف کردن و دانلود دوبارهی اپلیکیشنهای پیشفرض و استفادهی بسیار بیشتر و کاربردیتر از قابلیتهای 3D Touch، میبینید که نصب آی او اس ۱۰ میتواند دلایل زیادی داشته باشد و تنوع خوبی به دیوایس شما بدهد. اما قبل از اینکه نحوهی این کار را توضیح دهیم. بهتر است یک بار دیگر تمام حالتهای آی او اس ۱۰ و انواع نسخههای بتا و نسخهی عمومی آن را بررسی کنیم تا عزیزانی که برای اولین بار میخواهند نصب آی او اس ۱۰ بهصورت بتا را انجام دهند، از آنها مطلع شوند.
اولین عرضه، مربوط به نسخهی بتای آی او اس ۱۰ است که مخصوص توسعه دهندگان عرضه شده است و از دقایقی بعد از کنفرانس شب گذشته، تا همین حالا قابل دانلود بوده است و خیلی از توسعه دهندگان آن را نصب کردهاند. این حالت همانطور که اپل همیشه توصیه کرده است، تنها مخصوص توسعه دهندگان اپل است که در طرحهای سالانهی پورتال دولوپرهای اپل ثبت نام کردهاند و اپل آیدی آنها بهصورت دولوپر آیدی در این سامانه ذخیره شده است. معمولا نسخهی بتای مخصوص توسعه دهندگان دارای باگهای زیادی است و حتی ممکن است که باعث کرش کردن دیوایس و یا اجرای موارد عجیب و رفتارهای غیر عادی بشود؛ بنابراین نصب این نسخه به هیچ وجه به کاربران عادی و حتی توسعه دهندگانی که تنها یک دیوایس اپل دارند و دیوایس اضافهای برای آزمایش این نسخه ندارند، توصیه نمیشود.
عرضهی بعدی مربوط به نسخهی بتای عمومی آی او اس ۱۰ است. معمولا اکثر کاربرانی که نمیتوانند تا زمان عرضهی عمومی منتظر بمانند، در این مرحله وارد پروسهی نصب آی او اس ۱۰ میشوند و میتوانند قابلیتهای جدید آن را زودتر از دیگران آزمایش کنند. برای دانلود و نصب آی او اس ۱۰ به این روش، کافی است که در طرح رایگان نصب آی او اس ۱۰ ثبت نام کنید و حدود یک ماه دیگر که بتای عمومی عرضه میشود، آن را دریافت و بر روی دیوایس خود نصب کنید. از مزایای این روش این است که باگهای کمتری نسبت به بتای اول در آن وجود خواهد داشت و پایداری آی او اس ۱۰ در نسخهی بتای عمومی به مرحلهای میرسد که احتمال آسیب دیدن دیوایس و بروز اتفاقات عجیب به حداقل خواهد رسید.
مرحلهی نهایی نیز مربوط به عرضهی عمومی آی او اس ۱۰ میشود که این قدم نیز در فصل پاییز و مطابق هر سال، با فاصلهی کوتاهی بعد از کنفرانس معرفی آیفون در ماه سپتامبر (اواخر شهریور) اجرا خواهد شد. در این مرحله، چندین نسخه از بتای آی او اس ۱۰ عرضه شده است و کاربران و توسعه دهندگان زیادی با نصب آی او اس ۱۰ و گزارش باگهای آن، به مهندسان نرم افزاری اپل این امکان را دادهاند که تمام مشکلات نرم افزاری ریز و درشت این نسخه را برطرف کنند و پایدارترین نسخهی ورژن جدید آی او اس را روانهی دیوایسهای کاربران کنند. نصب آی او اس ۱۰ در این مرحله و بعد از عرضهی عمومی، مطمئنترین روش نصب این نسخه است و به تمام کاربران عادی توصیه میشود که در این مرحله نسبت به نصب نسخهی جدید اقدام کنند.
حالا که این سه حالت را تشریح کردیم، بیایید ببینیم نصب آی او اس ۱۰ در هر مرحله به چه روشی انجام میشود و کدام روش برای شما مناسبتر است. اما قبل از وارد شدن به آموزش اصلی، باید مطمئن شوید که آیفون، آیپاد یا آیپد شما توسط اپل در این نسخه هم پشتیبانی میشود و آیا اصلا میتوانید آی او اس ۱۰ را (به هر روشی) بر روی آن دیوایس نصب کنید یا خیر. در لیست زیر شما میتوانید لیست دیوایسهایی که امکان نصب آی او اس ۱۰ بر روی آنها وجود دارد را به همراه دیوایسهای پشتیبانی نشده توسط اپل مشاهده کنید:
دیوایسهایی که میتوانند آی او اس ۱۰ را دریافت کنند:
- آیفون ۶ اس – iPhone 6s
- آیفون ۶ اس پلاس – iPhone 6s Plus
- آیفون ۶ – iPhone 6
- آیفون ۶ پلاس – iPhone 6 Plus
- آیفون اس ای – iPhone SE
- آیفون ۵ اس – iPhone 5s
- آیفون ۵ – iPhone 5
- آیفون ۵ سی – iPhone 5c
- آیپد پرو ۱۲.۹ اینچی – 12.9-inch iPad Pro
- آیپد پرو ۹.۷ اینچی – 9.7-inch iPad Pro
- آیپد ایر ۲ – iPad Air 2
- آیپد ایر – iPad Air
- آیپد ۴ – iPad 4
- آیپد مینی ۴ – iPad mini 4
- آیپد مینی ۳ – iPad mini 3
- آیپد مینی ۲ – iPad mini 2
- آیپاد تاچ نسل ششم – 6th generation iPod Touch
دیوایسهای زیر نمیتوانند آی او اس ۱۰ را دریافت کنند:
- آیفون ۴ اس – iPhone 4s
- آیپد ۳ – iPad 3
- آیپد ۲ – iPad 2
- آیپاد تاچ نسل پنجم و قبلتر – iPod Touch 5th gen and earlier
بنابراین اگر دیوایس شما نیز در لیست پشتیبانی شده توسط این نسخه قرار دارد، یکی از آموزشهای زیر را دنبال کنید:
آموزش نصب آی او اس ۱۰ – نسخهی بتای توسعه دهندگان
برای نصب آی او اس ۱۰ در این روش، نیاز به یک اپل آیدی و ثبت نام در طرح توسعه دهندگان اپل دارید. برای این کار باید چند قدم زیر را طی کنید:
- اگر یک اپل آیدی دارید، از این قدم عبور کنید، اما اگر هنوز اپل آیدی نساختهاید، به این لینک در سایت اپل مراجعه کنید و یک اپل آیدی رایگان بسازید
- در این مرحله نیاز است که اپل آیدی خود را در طرح سالانهی توسعه دهندگان اپل ثبت کنید. این کار بهصورت شرکتی و یا فردی قابل انجام است و شما میتوانید با مراجعه بهاین لینک در سایت توسعه دهندگان اپل، در طرح استاندارد که سالانه معادل ۹۹ دلار هزینه دارد، ثبت نام کنید. امکان ثبت نام در طرح اینتر پرایز با قابلیتهای سازمانی و امکانات گستردهتر نیز با پرداخت ۲۹۹ دلار وجود دارد (هر دو طرح به مدت ۱۲ ماه اعتبار خواهند داشت).
- بعد از ثبت کردن حساب کاربری خود بهعنوان یک توسعه دهنده و انجام تنظیمات اولیه، کافی است به این لینک در پورتال توسعه دهندگان اپل بروید و دانلود نسخهی بتا را آغاز کنید تا بعد از اتمام دانلود، عملیات نصب آی او اس ۱۰ آغاز شود؛ در تمام مراحل راهنماییهای پورتال بهصورت پویا به شما اعلام میشود که از چه طریقی مراحل نصب را دنبال کنید.
توجه: نصب آی او اس ۱۰ به این روش تنها به توسعه دهندگانی توصیه میشود که به غیر از دیوایسی که بهصورت روزانه از آن استفاده میکنند، یک دیوایس دیگر نیز برای آزمایش داشته باشند تا اگر به هر دلیلی دیوایس اول از کار افتاد، روند انجام فعالیتهای روزانهی آنها مختل نشود. همچنین قبل از نصب آی او اس ۱۰ به هر روشی، بهتر است که یک بک آپ از طریق نرم افزار آیتونز و یا بر روی سرویس آیکلاود تهیه کنید تا اطلاعات شخصیتان از بین نرود.
آموزش نصب آی او اس ۱۰ – نسخهی بتای عمومی
برای نصب آی او اس ۱۰ به این روش باید حدود یک ماه دیگر منتظر بمانید تا نسخهی بتای عمومی آن عرضه شود و شما بتوانید آن را دریافت کنید. البته از همین حالا هم میتوانید در طرح تست بتای عمومی ثبت نام کنید تا در زمان عرضهی نسخهی بتا، به سرعت آن را دریافت کنید. برای این کار کافی است چند مرحله را طی کنید:
- اگر یک اپل آیدی دارید، از این قدم عبور کنید، اما اگر هنوز اپل آیدی نساخته اید، به این لینک در سایت اپل مراجعه کنید و یک اپل آیدی رایگان بسازید
حالا لازم است که اپل آیدی خود را در طرح تست بتای عمومی سیستم عامل آی او اس اپل ثبت کنید. برای این کار باید به این لینک در سایت رسمی اپل بروید و با وارد کردن اطلاعات اپل آیدی خود، در این طرح وارد شوید.
- بعد از انجام این مرحله، کافی است که تا زمان عرضهی نسخهی بتای عمومی منتظر بمانید تا بتوانید آن را بهصورت OTA از داخل نرم افزار تنظیمات دیوایس و یا از طریق نرم افزار آیتونز بر روی کامپیوتر خود دریافت و نصب کنید.
آموزش نصب آی او اس ۱۰ – نسخهی عمومی
این روش راحتترین و بدون دردسرترین روشی است که میتوانید از طریق آن برای نصب آی اواس ۱۰ اقدام کنید. برای عرضهی نسخهی عمومی باید حدود چهار ماه دیگر منتظر بمانید و سپس میتوانید بدون ثبت نام در طرح خاصی و بدون پرداخت هیچ هزینهای، نسخهی نهایی آی او اس ۱۰ را از طریق OTA و یا از طریق آیتونز بر روی آیفون، آیپاد یا آیپد خود نصب کنید.