این نظرسنجی در اوایل سال جاری میلادی و پیش از شیوع ویروس کرونا صورت گرفته و حالا نتیجه آن به صورت عمومی منتشر شده است. بر اساس این نظرسنجی، زبان برنامهنویسی «راست» به عنوان محبوبترین زبان میان توسعهدهندگان حرفهای شناخته میشود، البته بسیاری از توسعهدهندگان آشنایی چندانی با این زبان ندارند.
راست نوید عملکرد، کنترل، ایمنی حافظه و همزمانی را به توسعهدهندگان میدهد که اهمیت بالایی در برنامهنویسی سیستمها دارد. این زبان همچنین ویژگیهای جالبی در اختیار افراد قرار میدهد که برای مثال میتوان به امکان افزودن ماکروهای تمیز و بدون در هم ریختگی به کدهای اصلی اشاره کرد. این موارد به همراه فرایند توسعه باز باعث شده که توسعهدهندگان از آن به عنوان محبوبترین زبان برنامهنویسی یاد کنند.
سال گذشته میلادی زبانهای برنامهنویسی «پایتون» و «تایپاسکریپت» با میزان محبوبیت یکسان در مقام دوم قرار گرفته بودند اما امسال محبوبیت پایتون کاهش داشته و به مقام سوم دست پیدا کرده. اختلاف محبوبیت میان این زبانهای برنامهنویسی برابر با ۰.۴ درصد است، با این حال موضوع مهم شکست پایتون توسط تایپاسکریپت است.
یکی از دلایل افزایش محبوبیت تایپاسکریپت، مربوط به افزایش فعالیتهای مایکروسافت در پروژههای متن باز میشود. توانایی پذیرش تدریجی این زبان برنامهنویسی مزایای زیادی در اختیار توسعهدهندگان قرار میدهد بدون آنکه پروژه خود را در معرض خطر قرار دهند.
در رتبه چهارم زبان برنامهنویسی «کاتلین» قرار گرفته. این زبان به توسعهدهندگان اجازه میدهد که برنامههای اندروید را سریعتر و بهینهتر توسعه دهند. این زبان به جاوا شباهت دارد، با این تفاوت که ظاهر مدرنی در اختیار برنامهنویس قرار میدهد و همچنین نیاز به نوشتن کد کمتری دارد. توسعهدهندگان Kotlin به صورت میانگین سالانه ۱۳۰ هزار دلار درآمد در ایالات متحده آمریکا دارند.
مقام بعدی را زبان برنامهنویسی «گو» تصاحب کرده. این زبان توسط مهندسان گوگل در سال ۲۰۰۷ توسعه پیدا کرد و در سال ۲۰۰۹ راه اندازی شد. گو بر اساس زبان برنامهنویسی قدیمی C مدلسازی شده و از آن برای تولید نرم افزارهای ساده و قابل اعتماد استفاده میشود. این زبان در بسیاری از سیستمهای تولید گوگل مورد استفاده قرار گرفته است.
در مقام ششم زبان برنامهنویسی «جولیا» قرار دارد که زبانی پویا، سریع و سطح بالا است که برای محاسبات علمی و عددی مورد استفاده قرار میگیرد. از این زبان میتوان برای علم دادهها، یادگیری ماشینی و موارد دیگر استفاده کرد.
«دارت» که توسط گوگل توسعه پیدا کرده، در مقام هفتم قرار گرفته و به توسعهدهندگان امکان میدهد که برنامههای قدرتمندی را با سرعت بالا تولید کنند و در تمام پلتفرمها بتوان از آنها استفاده کرد. این زبان در ماههای اخیر رشد بالایی را در میان توسعهدهندگان تجربه کرده است.
در مقامهای بعدی به ترتیب زبانهای «سی شارپ»، «سوئیفت» و «جاوا اسکریپ» قرار گرفتهاند. زبان برنامهنویسی سوئیفت در سال ۲۰۱۴ توسط اپل معرفی شد و از آن زمان تا به امروز، محبوبیت بالایی میان توسعهدهندگان پیدا کرده است. این زبان فرایند توسعه اپلیکیشنهای iOS را آسانتر میکند و میتوان از آن برای برنامههای هوش مصنوعی نیز استفاده کرد